OLEJEK RÓŻANY

pojemność – 10 ml

kraj pochodzenia – Egipt

Olejek wytwarzany z dziko rosnących krzewów róży damasceńskiej. Dzięki swym właściwościom uspokaja, łagodzi napięcie nerwowe, poprawia nastrój. Ceniony szczególnie ze względu na zbawienny wpływ na skórę – nawilża, wygładza, łagodzi podrażnienia, dodaje blasku zmęczonej cerze, uszczelnia naczynia krwionośne i zmniejsza zaczerwienienia. Ponadto przyspiesza gojenie niewielkich ran i oparzeń. Masaże i kąpiele z dodatkiem olejku wspomagają leczenie stanów zapalnych skóry, a także rozgrzewają, poprawiają krążenie i działają przeciwbólowo. Olejek tworzy na skórze ochronny filtr zatrzymujący wilgoć od wewnątrz, uelastycznia skórę, poprawia jej ukrwienie, wspomaga naturalną ochronę skóry. Zawarty w olejku Gamma-oryzanol chroni równowagę skóry, przyspiesza podziały komórkowe, jest silnym antyoksydantem, powstrzymuje procesy starzenia. Poprawia mikrocyrkulację w naczynkach krwionośnych i wspomaga walkę z przebarwieniami skóry. Pomocny także w redukcji zmarszczek.

Zastosowanie

Kąpiele z olejkiem różanym: 5-10 kropli olejku rozcieńczamy w łyżce mleka bądź miodu i dodajemy do wody. 

Kominek terapeutyczny: 5-10 kropli olejku dodajemy do kominka z wodą. 

Wzbogacanie kosmetyków olejkiem różanym: olejkiem można wzbogacać kosmetyki do pielęgnacji twarzy i ciała w celu wzmocnienia ich działania nawilżającego, łagodzącego i regenerującego. Na każde 25 ml kosmetyku dodajemy 5-10 kropli olejku.

Waga1 kg

1 opinia dla Olejek RÓŻANY 10 ml

  1. Anonimowo

    Piękny zapach i moja skóra jest po nim przyjemnie nawilżona

Dodaj opinię

Your email address will not be published. Required fields are marked