Najlepsze arabskie kosmetyki w niskich cenach

OLEJ INCA INCHI

pojemność – 50 ml

kraj pochodzenia – Peru

Inca Inchi, znana również pod nazwą Sacha Inchi (Plukenetia Volubilis) –  to roślina z peruwiańskiej Amazonii o charakterystycznych owocach w kształcie gwiazdy, której właściwości zostały docenione przez Inków już 3 tys. lat temu.

Nasiona Sacha Inchi to prawdziwy skarb natury – niezwykle bogate źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega-3 i Omega-6, których ilość może sięgać nawet do 98% masy oleju, co jest niespotykane w żadnych innych nasionach roślin oleistych.

Kosmetyczne właściwości oleju Inca Inchi:

– zwiększenie elastyczności i pobudzenie odbudowy kolagenu skóry,

– wpływa pozytywnie na mnożenie się komórek skóry,

– wysokie stężenie witaminy E pomaga chronić skórę przed działaniem wolnych rodników, główną przyczyną starzenia się skóry,

– wskazany na blizny, bielactwo, przebarwienia i łuszczycę. Nie wywołuje żadnych skutków ubocznych,

– zalecany w trakcie ciąży, gdyż uelastycznia skórę, co pozwala uniknąć powstawania rozstępów na obszarach takich jak piersi, brzuch i pośladki. Zmniejsza również już powstałe rozstępy,

– jest idealną „odżywką” dla suchej i uszkodzonej skóry, również przy uszkodzeniach przez promieniowanie UV. Niweluje nadwrażliwość skóry, dzięki czemu doskonale sprawdza się w pielęgnacji skóry atopowej, podrażnionej, łuszczącej się, wrażliwej,

– odpowiedni również w pielęgnacji cery tłustej i trądzikowej. Mimo tworzenia warstwy lipidowej na skórze, nie pozostawia śladów i połysku, dobrze się wchłania,

– odpowiedni do pielęgnacji wrażliwych okolic oczu – kurze łapki ulegają zmniejszeniu,

– dzięki wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych, olej łatwo wnika i penetruje w głąb skóry, wnikając w jej strukturę i przynosząc silne nawilżenie, regenerację i wzmocnienie bariery lipidowej,

– stosowany w pielęgnacji włosów, nadaje im jedwabistość, miękkość i połysk. Suchej skórze głowy przynosi ukojenie, skutecznie ją nawilżając,

– ze względu na swoją lekkość, silne działanie oksydacyjne i ochronne, jest olejem polecanym w pielęgnacji letniej.

INCI: Plukenetia Volubilis (Sacha Inchi) Seed Oil

Waga1 kg

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “Olej INCA INCHI”

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany. Wymagane pola zostały oznaczone

Często wybierane z tym produktem