Najlepsze arabskie kosmetyki w atrakcyjnych cenach

KREM LECZNICZY Z OLEJEM Z CZARNUSZKI

PROBLEMY SKÓRNE, CERA POZBAWIONA BLASKU

pojemność – 50 ml

Krem z olejem z czarnuszki ma silne działanie antybakteryjne, antywirusowe, przeciwgrzybiczne i jest bardzo skuteczny w leczeniu zmian skórnych typu trądzik, rumień czy egzema. Niweluje szarość cery, przywraca jej blask i zdrowy wygląd. Ma też korzystny wpływ na cerę naczynkową. Efekty mogą być już widoczne po tygodniu regularnego stosowania.

Krem polecany szczególnie dla osób z cerą trądzikową i cerą naczynkową (olej z czarnuszki wzmacnia naczynia krwionośne). Sprawdzi się również u mężczyzn – wzmocni skórę często podrażnianą podczas golenia.

Sposób użycia:
Jest to krem do stosowania zarówno na dzień, jak i na noc. Podczas snu skóra wchłania wszystkie aktywne składniki kremu, włókna elastyczne regenerują się, a warstwa ochronna na powierzchni naskórka ulega odbudowaniu.

Zaleca się stosowanie kremu przez ok. 1-2 miesiące. Po tym czasie należy zrobić 1-2 miesięczną przerwę w jego stosowaniu.

Skład: Nigella Sativa Seed oil (olej z czarnuszki), Argania Spinosa Seed Oil (olej arganowy), Olea Europaea Fruit Oil (oliwa z oliwek), Laurus nobilis (olej laurowy), Aqua, Dicaprylyl Carbonate, Mineral Oil ,Cetearyl Olivate , Sorbitan Olivate , Glyceryl Monostearate, Glycerin, d-Panthenol, Behenyl Alcohol, Dimethicone, Allantoin, Tocopheryl Acetate, Carbomer, Dehydroacetic-acid, Benzyl Alcohol.


Nigella Sativa Seed oil (olej z czarnuszki) – zawiera kwas linolowy i linolenowy, witaminy A i E oraz sole mineralne i czynny związek (nigelon) o właściwościach przeciwalergicznych. Olej NIGELLE – naturalny, czysty, tłoczony na zimno zachowuje wszystkie substancje aktywne, ma silne działanie antybakteryjne, antywirusowe, przeciwgrzybiczne. Dodatkowo działa przeciwzapalnie i łagodząco. Ma zastosowanie w terapii chorób autoimmunologicznych, np. toczeń, łuszczyca, alergie. Przyspiesza gojenie się ran i wygładza skórę.

Argania Spinosa Seed Oil (olej arganowy)- intensywnie odżywia i nawilża, przywraca i wzmacnia film hydrolipidowy skóry, jest silnym przeciwutleniaczem. Działa przeciwzmarszczkowo, regeneruje suchą skórę. Polecany przy trądziku, egzemie, łuszczycy oraz na rozstępy i blizny. Posiada spore ilości witaminy E, przeciwutleniaczy, kwasów tłuszczowych Omega 3, 6 i 9 (mające ogromnie pozytywny wpływ na gęstość skóry), karotenoidów, kwasu ferulowego, polifenolów, skwalenu, sterolów. 
Reasumując jest to olej o intensywnych własnościach antyoksydacyjnych, wynikających z wysokiej zawartości witaminy E oraz dodatkowo związków fenolowych w tym kwasu ferulowego i karotenoidów – w postaci żółtych ksantofili. Dzięki antyoksydantom, olej chroni strukturę skóry przed zniszczeniami powodowanymi czynnikami zewnętrznymi. 

Olea Europaea Fruit Oil (oliwa z oliwek) – nośnik wielu witamin i mikroelementów potrzebnych skórze do odnowy komórkowej. Pomaga utrzymać wilgotność skóry i dodatkowo reguluje wydzielanie sebum. 

Laurus nobilis (olej laurowy) – naturalny konserwant, który chroni przed pojawieniem się bakterii i grzybów; działa antyalergicznie i antywirusowo. Wspomaga również leczenie skóry trądzikowej, łuszczącej się. 

Dicaprylyl Carbonate  – składnik tłuszczowy, nawilża, zmiękcza i wygładza naskórek poprzez tworzenie warstwy okluzyjnej.

Mineral Oil  -tworzy na powierzchni skóry film, który zapobiega odparowywaniu wody ze skóry i działa ochronnie przed zimnem lub nasłonecznieniem. W kosmetyce naturalnej zastępuje parafinę, która zatyka pory.

Glyceryl Monostearate  – emulgator pochodzenia roślinnego składający się głównie z monoglicerydów. Tworzy trwałe emulsje w połączeniu z koemulgatorami – np. alkoholem cetylowym, woskami. Pozwala otrzymać nietłuste kremy z zawartością fazy tłuszczowej na poziomie już od 20%; dodaje się go do lekkich kremów nawilżających dla cery trądzikowej, tłustej i mieszanej.

Glycerin – składnik odpowiedzialny za przyciąganie wilgoci z powietrza, dzięki czemu utrudnia odparowywanie wody i zapewnia nawilżenie skóry nawet przez 24 godziny.

D-Panthenol – nawilża, działa przeciwzapalnie, jest naturalnym prekursorem witaminy B5, czyli kwasu pantotenowego – substancji naturalnie występującej w przyrodzie. D-panthenol stymuluje wzrost i odnowę komórek naskórka oraz skóry właściwej. Wspomaga i przyśpiesza gojenie się skóry właściwej, naskórka i błon śluzowych. Jest to składnik łagodzący podrażnienia i objawy wywołane czynnikami alergogennymi.

Behenyl Alcohol – składnik półsyntetyczny o wyglądzie woskowej masy, który w kosmetyce służy jako substancja natłuszczająca, wygładzająca, nadająca skórze miękkość, elastyczność i gładkość.

Dimethicone – polimer na bazie sylikonu, który wyrównuje i wygładza powierzchnię naszej skóry oraz zapobiega „warzeniu” się kosmetyku na skórze w ciągu dnia.

Allantoin – alantoina o działaniu pielęgnującym jest jednym z cenniejszych dodatków występującym również w kosmetykach mineralnych. Wspomaga odnowę i gojenie uszkodzonego naskórka. Jest to jeden ze składników występujący w kosmetykach z przeznaczeniem dla cery wrażliwej, suchej, szorstkiej ze skłonnościami do zaczerwienionej skóry. Często stosowany w kosmetykach przeciwtrądzikowych.

Tocopheryl Acetate – pochodna witaminy E, antyoksydant o silnym działaniu przeciwstarzeniowym.

Carbomer – zagęstnik, wpływa na konsystencję preparatu, zwiększając lepkość kremu.

Dehydroacetic-acid – środek konserwujący, chroni przed zepsuciem przez mikroorganizmy.

Benzyl Alcohol –  składnik nadający kosmetykom atrakcyjny zapach; alkohol ten może mieć działanie wysuszające skórę, ale tylko jeśli będzie stosowany w zbyt dużych stężeniach. W innych przypadkach ma działanie antybakteryjne, zwiększające penetrację kosmetyku w głąb skóry. Czasami może alergizować, dlatego warto wcześniej wykonać test uczuleniowy.

 

Waga1 kg

1 opinia dla Krem leczniczy z olejem z CZARNUSZKI

  1. Oceniony 5 na 5.

    Anonimowo (zweryfikowany)

    Kiepsko pachnie, ale dobrze się wchłania.

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany. Wymagane pola zostały oznaczone

Często wybierane z tym produktem